Digitalna tehnologija u zubotehničkim laboratorijima = alat za pojednostavljenje digitalne stomatologije

Digitalna tehnologija u zubotehničkim laboratorijima sve više postaje nezamjenjiv alat u izradi protetskog rada. Pod pojmom protetski rad podrazumijevamo:

Zahvaljujući digitalnoj tehnologiji, proces izrade protetskog rada postaje jednostavniji, brži i mnogo precizniji jer eliminira mogućnost pogreške izazvane ljudskim faktorom.

Digitalna tehnologija – prednosti

Istaknut ćemo nekoliko prednosti korištenja digitalne opreme u odnosu na analogni proces izrade
protetskog rada.

Preciznost

Jedna od glavnih prednosti digitalne opreme jest njezina preciznost. Zahvaljujući sofisticiranim uređajima i softverima, zubotehničari mogu dobiti izuzetno precizne modele, a time i protetske radove koji savršeno odgovaraju pacijentovim zubima. To znači da protetski radovi izrađeni digitalnom tehnologijom imaju:

  • bolju funkciju
  • izgledaju prirodnije
  • traju dulje.

Brzina izrade

Druga velika prednost korištenja digitalne opreme u izradi protetskog rada jest brzina izrade. CAD/CAM strojevi i 3D printeri omogućuju zubotehničarima da stvore protetski rad brže nego što bi to bilo moguće korištenjem analognih metoda. To znači da će pacijenti brže dobiti svoj protetski rad, što će smanjiti vrijeme potrebno za tretman.

Preciznost

Treća prednost korištenja digitalne opreme u izradi protetskog rada je jednostavnost procesa. Digitalna tehnologija CAD/CAM omogućuje zubotehničarima izbjegavanje složenih procesa koji se inače koriste kod analognog načina izrade protetskog rada. To znači da već na samom početku točno znamo kako će izgledati novi osmijeh zahvaljujući kvalitetnom planu i prototipu zubi koji se izrađuje prije definitivnog rada.

Brzina izrade

U usporedbi s analogno proizvedenim protetskim radovima, digitalni protetski radovi su precizniji, brži za izradu i imaju bolju funkciju. Zahvaljujući digitalnoj opremi, zubotehnički laboratoriji mogu smanjiti pogreške, poboljšati kvalitetu rada te smanjiti vrijeme izrade

To znači da pacijenti mogu dobiti svoj protetski rad brže i s manje stresa. CAD/CAM strojevi i 3D printeri su ključni alati u tom procesu, a njihova upotreba značajno unaprjeđuje kvalitetu i učinkovitost rada zubotehničara. U konačnici, digitalna tehnologija u zubotehničkim laboratorijima predstavlja veliki korak naprijed u digitalnoj stomatologiji.

U našem dentalnom laboratoriju nalazi se digitalna tehnologija posljednje generacije:

Naš iskusan i stručan tim zubotehničara u suradnji sa stomatolozima stvara osmijehe koje najbolje odgovaraju fizionomiji pacijenata postižući maksimalno prirodan efekt.

REZERVIRAJTE TERMIN!

Did you like this? Share it!

0 comments on “Digitalna tehnologija u zubotehničkim laboratorijima = alat za pojednostavljenje digitalne stomatologije

Comments are closed.