Drugo mišljenje

Putem online obrasca – ispunite kontakt obrazac navodeći koji problemom imate i što želite te pošaljite RTG snimku i fotografiju u privitku.

Dogovorite prvi pregled i posjetite nas u Ozaljskoj 128 u Zagrebu: potpuna digitalna dijagnostika, pregled u ordinaciji, konzultacije sa specijalistom, postavljanje dijagnoze i izrada plana terapije.

 Kontaktirajte s nama telefonom 01 3631 630 ili mailom vip@poliklinikagikic.hr.

  Koje probleme rješavamo?

  Naša poliklinika

  Galerija radova DSD

  Galerija radova ALL ON

  Najčešća pitanja

  Mogu li odmah dobiti fiksne zube?

  Danas gotovo svaka bezuba ili gotovo bezuba osoba može dobiti fiksne zube u vrlo kratkom vremenu – za samo 24 sata. Važno ja samo da ima dovoljno čvrstu i kvalitetnu kost za ugradnju implantata. Koncept ALL ON 4 ili ProArch podrazumijeva fiksiranje privremenog zubnog mosta na ugrađene implantate. U svakoj se čeljusti ugrađuju po 4 implantata koji se isti dan nakon operativnog zahvata opterećuju, kako bi se na njih mogao postaviti fiksni most.

  Upravo je naša poliklinika prepoznata kao jedna od poliklinika u Hrvatskoj koja je specijalizirana za ovaj zahvat. Do sada smo na ovaj način stvorili preko 600 novih osmijeha.

  Što ako nemam dovoljno kosti za ugradnju implantata?

  U slučaju nedostatka kosti u gornjoj čeljusti zbog dugogodišnjeg nošenja proteze možete dobiti fiksne zube u roku od 24 sata zahvaljujući jednom drugom, nešto zahtjevnijem konceptu od All on 4 zahvata – Zygomi. Jedna smo od rijetkih poliklinika u Hrvatskoj i regiji koja ugrađuje zigomatične implantate u jagodičnu kost i na taj način pacijentima omogućujemo fiksne zube bez potrebe za podizanjem sinusa i nadoknadom umjetne kosti, što inače znatno produljuje i poskupljuje terapiju.

  Što je Zygoma ili zigomatični implantat?

  Zigomatični implantat je nešto duži dentalni implantat od standardnog, namijenjen za ugradnju u jagodičnu kost, koja je uvijek kvalitetna i dovoljnog volumena da se napravi oslonac za most tj. sidro koje služi da most ima dobru statiku i uporište.

  Takve implantate trebaju osobe koje nemaju dovoljno kosti za ugradnju standardnih implantata u gornjoj čeljusti ili ako su dobili informacije da mogu dobiti samo zubnu protezu. Uspješno smo izveli preko 300 Zygoma slučajeva tijekom posljednjih 10 godina, otkada smo ih počeli primjenjivati u svojoj praksi. To je potvrda da možemo uspješno riješiti i najzahtjevnije slučajeve.

  Koje implantate koristite?

  Ugrađujemo isključivo certificirane zubne implantate vodećih svjetskih marki, Straumann group implantate uglednog švicarskog brenda te Nobel Biocare implantate inovativnog švedskog brenda.

  Za većinu pacijenata koristimo Neodent GM by Straumann i Nobel Biocare, a za pacijente koji su kandidati za zigomatične implantate ugrađujemo Zygoma by Straumann. Za rizične pacijente (dijabetičare, pacijente koji boluju od osteoporoze, pušače)  koristimo implantate BLX Roxolid SLActive by Straumann jer su izrađeni od titana i cirkona, imaju inovativni dizajn i aktivnu površinu.

  Svakom se pacijentu daje potvrda o vrsti ugrađenih implantata.

  Jesam li kandidat za zubne implantate?

  Da bismo utvrdili jeste li kandidat za zubne implantate, potrebno je napraviti detaljan specijalistički pregled, u sklopu kojeg radimo ortopan i CBCT tj. 2D i 3D snimke zuba, na temelju kojih možemo jasno vidjeti imate li dovoljno mjesta za ugradnju implantata te je li kost čvrsta da bi mogla osigurati stabilnost implantatima.

  U slučaju da nemate dovoljno kosti, radi se tzv. augmentacija ili nadoknada kosti umjetnom kosti, te se zatim mogu ugraditi implantati. U gornjoj čeljusti, kod pacijenata koji žele brzo dobiti fiksne zube, izvodimo zahvat Zygoma.

  Koliko traje All on 4 terapija?

  All on 4 terapija dijeli se na dvije faze, ne uključujući prvi pregled. Prva faza podrazumijeva: vađenje zuba i nivelaciju grebena čeljusti (po potrebi), operativni zahvat ugradnje implantata, postavljanje nadogradnji, probu zagriza, 3D prototip novog mosta te izradu i postavljanje privremenih fiksnih zubi na implantate. Pacijenti koji nisu iz Zagreba i okolice trebaju ostati kod nas u apartmanu 2-3 dana (2 noćenja).

  Druga faza slijedi nakon 6 mjeseci, koliko je potrebno implantatima da čvrsto srastu s okolnom kosti. Tada se izrađuje definitivni most, a ta faza traje 4-5 dana (4 noćenja). Uzimaju se definitivni otisci, potom izrađuje 3D prototip definitivnih zubi, gloda se titanska konstrukcija, isprobava postava zuba te izrađuje i fiksira definitivni most (od hibridne keramike) na implantate.

  Osjećaju li pacijenti bol tijekom i nakon ugradnje implantata?

  Ne, kost ne boli, zahvat se izvodi pod lokalnom anestezijom, a na zahtjev pacijenta možemo osigurati svjesnu sedaciju i monitoring pod budnim okom anesteziologa. Uobičajeno je da nakon većih zahvata pacijent manje ili više natekne, no oteklina (od mekih tkiva) nakon nekoliko dana “splasne” te se pacijent već tada može vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

  Pacijentima dajemo antibiotike, lijekove protiv bolova, hladne obloge, nadzor nakon operacije, zaštitne udlage te set za održavanje oralne higijene.

  Rekli su mi da ne mogu dobiti All on 4, je li to istina?

  Do sada nismo imali niti jedan slučaj da pacijent nije dobio fiksni rad na implantatima. Imamo iskustvo, vještinu i kvalitetu da svakom pacijentu možemo napraviti All on 4 zahvat tj. osigurati fiksni most, pa čak i kod najtežih slučajeva nedostatka kosti. Tada se primjenjuje sličan zahvat All on 4-u uz primjenu dugačkih tzv. zigomatičnih implantata. Saznajte više o zigomi.

  Koja je stopa uspješnosti All on 4 zahvata?

  Prema posljednjim istraživanjima uspješnost zahvata je 98 %. Zubni implantati su dugoročno rješenje. Mogu trajati doživotno ako se vodi redovita i pravilna oralna higijena te redovito posjećuje stomatologa na kontrolnim pregledima. Da je riječ o sigurnom zahvatu, potvrđuju i proizvođači certificiranih implantata koji na njih daju doživotno jamstvo.

  Hoće li mi novi zubi izgledati prirodno?

  Da, protetski rad djeluje prirodno jer ga kreiramo metodom Digital Smile Design prema fizionomiji pacijenta, a često i na osnovu donesenih starih fotografija pacijenata s prirodnim zubima. Kakve su nekada imali. Boja, veličina i oblik zuba pažljivo se bira u suradnji s dentalnim tehničarima kako bi pacijent dobio osmijeh koji najviše odgovara njegovu licu.

  Stvaranje novog osmijeha je timski rad, u koji su uključeni svi djelatnici, od stomatologa i dentalnih asistenata do zubotehničara.

  Kolika je garancija kod All on 4 mosta?

  Doživotnu garanciju daje proizvođač, a ona se odnosi na implantate i protetske komponente tj. nadogradnje. U slučaju neodazivanja pacijenata na redovite kontrolne preglede, neodržavanja redovite oralne higijene prema našim uputama ili u slučaju bolesti, jamstvo ne vrijedi.

  Dogodi li se da zub ili krunica puke, vrlo brzo i jednostavno rješavamo taj problem. Skinemo rad, u laboratoriju se reparira te fiksiramo most pacijentu isti dan, najčešće nakon 2 sata. Ako pacijent nosi redovito noćnu zaštitnu udlagu, koju smo mu dali po završetku terapije, reparacija je u garantnom roku, no ako ne nosi udlagu po noći, tada reparaturu rada plaća pacijent.

  Imate li smještaj za pacijente koji nisu iz Zagreba?

  Imamo 2 manja apartmana u sklopu poliklinike, u kojima borave pacijenti u prvoj fazi terapije te 2 veća za pacijente u drugoj fazi terapije. Naši apartmani osiguravaju potpuni komfor: kuhinju, klima uređaj, TV, bežični internet…

  Kako da se oslobodim straha od zubara?

  Svjesni smo nelagode, straha ili dentalne fobije mnogih pacijenata i zato individualnim, empatičnim pristupom prema svakom takvom pacijentu nastojimo ublažiti njegove negativne emocije. Umirujućim razgovorom prije zahvata ili tijekom prvog posjeta nastojimo pridobiti povjerenje pacijenata kako bi se opustili i riješili (ne)opravdanog straha.

  Znamo da su neki pacijenti imali loša iskustva sa svojim stomatolozima u djetinjstvu ili kasnije. Upravo je zato izgradnja povjerenja od iznimne važnosti. Naime, povjerenje je primarno za ublažavanje/eliminiranje straha. Kod nas se zahvati izvode pod lokalnom anestezijom ili se mogu, na zahtjev pacijenta, izvesti u svjesnoj sedaciji.

  Pacijent ne osjeća bol, komunicira s osobljem. U blagoj je sedaciji za vrijeme zahvata. Koristimo najmoderniju tehnologiju i metode koje omogućavaju bezbolno iskustvo, brže i preciznije izvođenje zahvata, pošteđujući okolno tkivo, te brže zacjeljivanje rana, kako bi se pacijent čim prije mogao vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

  Imate li popust na stomatološke zahvate?

  Odobravamo popust na gotovinsko plaćanje ili bankovnu transakciju.

  Kojim se jezicima koristite u poliklinici?

  Služimo se engleskim, slovenskim, njemačkim a uskoro ćemo osigurati komunikaciju na talijanskom jeziku.

  Koliko košta krunica?

  Cijena krunice ovisi o vrsti materijala iz kojeg se izrađuje. Budući da u ordinaciji nudimo više vrsta krunica, nakon razgovora s pacijentom na pregledu, a ovisno o njegovim željama i mogućnostima, predlažemo vrstu zubnih krunica te izrađujemo plan terapije i financijsku ponudu. Pogledajte naš cjenik.

  Zašto je Digital Smile Design najbolja metoda kreiranja novog osmijeha?

  Digital Smile Design omogućava da pacijent vidi svoj novi osmijeh prije samog početka terapije. To se u struci naziva „smile drive“. Radi se 3D planiranje u posebnom softveru. Izrađuje se prototip novih zubi tzv. mock up kako bi pacijent mogao direktno u ustima vidjeti kako će se definitivni zubi uklopiti u njegovu fizionomiju.

  Imate li certifikat za Digital Smile Design?

  Poliklinika Gikić jedina u Hrvatskoj i regiji ima Digital Smile Design certifikat, koji je izdao DSD Clinic. Tvorac Digital Smile Designa je dr. Christian Coachman.

  Rezervirajte svoj termin online

  Vaši podaci zaštićeni su prema općoj uredbi o zaštiti podataka.