Zubni rendgen – 2D i 3D

Zubni rendgen – RTG odjel – u sklopu Poliklinike Gikić, na adresi u Ozaljskoj ulici 128, u Zagrebu, posluje od 1989. godine. RTG odjel oformljen je 10 godina nakon osnivanja ordinacije. Blizina javnog prijevoza, tradicija kvalitetne usluge, redovito održavanje te nabava uređaja nove generacije garancija su naše vrhunske usluge koja se održala do današnjih dana.

Zubni rendgen – usluga snimanja za sve pacijente

U našoj poliklinici nema čekanja ni naručivanja na snimanje. Možete slobodno ušetati za vrijeme radnog vremena i snimanje će se odmah obaviti. Suvremeno doba traži brzu dostavu informacija, zato vaš ortopan ili snimke pojedinačnog zuba na zahtjev šaljemo i elektronskom poštom vašem stomatologu. Snimke se izdaju u digitalnom obliku snimljene na CD-u ili USB sticku.

Naš RTG odjel raspolaže:

 • uređajem FOCUS by Instrumentarium (Finska) za intraoralne RVG snimke jednog zuba
 • uređajem OP-300 za 2D snimke by Instrumentarium (ortopan/ortopantomogram)
 • uređajem OP-300 za 3D snimke by Instrumentarium (CBCT).
zubni rendgen
rtg2

Zubni rendgen –
sve vrste RTG snimanja

Ortopantomogram ili ortopan je panoramska dvodimenzionalna snimka zubi obje čeljusti te okolnih anatomskih struktura (maksilarni sinus u gornjoj čeljusti, živac nervus mandibularis u donjoj čeljusti te visina, ali ne i volumen kosti).

CBCT (Cone Beam Computed Tomography) je trodimenzionalna snimka na kojoj se vide svi detalji (od kojih je najbitniji volumen kosti za oralnu kirurgiju i ugradnju implantata, dijagnostiku za prve preglede, upalna stanja, liječenje korijenskih kanala itd.)

Danas je standard trodimenzionalna snimka jer želimo odagnati svaku sumnju. Na njoj se vidi sve što nam treba za kvalitetno postavljanje dijagnoze i planiranje terapije.

Možemo napraviti 3D snimku:

 • segmenta jedne čeljusti – malo polje
 • obje čeljusti – srednje polje
 • gornje čeljusti i zigomatičnog luka – veliko polje.

Prednosti digitalnog snimanja:

 • kvalitetnije snimke s više detalja
 • jednostavna i brza izrada snimke
 • softversko prilagođavanje snimke i digitalno planiranje terapije u softveru
 • jednostavnije arhiviranje i pohrana na CD ili USB stick
 • slanje rendgen podataka digitalnim putem (e-mailom ili Wetransferom).

Zubni rendgen – ORTHOPANTHOMOGRAPH OP 300 Maxio

Idemo ukorak s vremenom stalno obnavljajući RTG odjel najmodernijim uređajima. Posljednja generacija uređaja je ORTHOPANTHOMOGRAPH OP 300, Maxio. Snimamo 2D panoramske rendgenske snimke, polje 5×5 cm za endodonciju i pojedinačne implantate, 6×8 cm za jednu čeljust, 8×8 cm za obje čeljusti, 13×15 za gornju čeljust i zigomatični luk, što je ujedno i najveće polje koje se kod nas često koristi, a u standardnoj praksi rijetko. Producira kvalitetnu oštru snimku.

Softverski alati pomažu nam u izradi, komunikaciji i planu liječenja. Koristi se standardni DICOM format.

LDT (Low Dose Technology) omogućava skeniranje/snimanje konusnim snopom koristeći do 5 puta manje zračenja od snimanja standardnog 2D ortopana uređajima drugih proizvođača. Uređaj je toliko sofisticiran i napredan da sam određuje minimalnu dozu zračenja za područje koje se snima.

Softver za snimanje može se povezati s poznatim dijagnostičkim softverima za: 

Snimanje je brzo, sigurno, kvalitetno i precizno jer se odlikuje:

 • minimalnim dozama zračenja (LDT)
 • jednostavnim postavljanjem pacijenta u pravilan položaj
 • brzinom izrade i pohrane snimke
 • preciznošću i oštrinom snimki.

Kvalitetno, stručno, iznimno brzo, precizno i sigurno snimanje za naše i vanjske pacijente bez naručivanja više od 30 godina na istoj adresi, u Ozaljskoj 128 na Trešnjevci.

Mnogi stanovnici Zagreba poznaju nas upravo i po RTG odjelu jer smo među prvima u gradu počeli snimati male ciljane RTG snimke, a potom analogni ortopan. Danas imamo najmoderniju digitalnu tehnologiju koja producira najkvalitetnije snimke.

rtg

Blog postovi: All on 4 i/ili Pro Arch

Cjenik Zubnog rendgena

RVG 2D - ciljana snimka jednog zuba
10 €
ORTOPAN 2D - digitalna snimka svih zubi
30 €
CBCT 3D - jedan zub
50 €
CBCT 3D - jedan segment
70 €
CBCT 3D - obje čeljusti
100 €
CBCT - obje čeljusti + zygoma
140 €