Oralna kirurgija

Oralna kirurgija i implantologija naše su specijalnosti koje njegujemo i unaprjeđujemo već dvije generacije – od 1979. godine. Mr.sc. Danko Gikić, dr.stom., ugledni zagrebački oralni kirurg svoje znanje i iskustvo prenio je na sina dr. Matiju Gikića, koji je također specijalist oralne kirurgije.

Što je oralna kirurgija?

Oralna kirurgija je specijalistička grana stomatologije koja obuhvaća široki spektar kirurških postupaka: jednostavno i komplicirano vađenje zuba, alveotomiju (vađenje umnjaka), apikotomiju (resekciju vrha korijena zuba), sinus lifting (podizanje dna maksilarnog sinusa), augmentaciju kosti (nadoknadu kosti koja nedostaje), kortikotomiju (ortodontsko izvlačenje zuba), cistektomiju (vađenje ciste, kronične upale u kosti)

oralna kirurgija
Kako se izvode oralnokirurški zahvati

Kako se izvode oralnokirurški zahvati?

Preporučujemo da oralnokirurške zahvate izvodi specijalist oralne kirurgije. U našoj poliklinici to radi dr. Matija Gikić. Svi zahvati su bezbolni jer se rade u anesteziji. Opustite se, u sigurnim ste rukama stručnjaka!

Koristimo naprednu tehnologiju koja nam omogućava brže i preciznije zahvate te kraći oporavak, manje traume i manje bolova za pacijente:

Izvodimo sve vrste oralnokirurških zahvata – od najjednostavnijih (vađenje zuba) do najkompliciranijih (ugradnja zigomatičnih implantata) – od zubića do Zygome.

Upotpunjujemo zahvate regenerativnom kirurgijom – Bio-PRF, što je autologni graft koji ubrzava zarastanje i eliminira moguće komplikacije.

Oralna kirurgija u Poliklinici Gikić – prednosti

 • najmodernija tehnologija
 • sve zahvate izvodi specijalist oralne kirurgije s dugogodišnjim iskustvom
 • kompletna 2D i 3D digitalna dijagnostika – ortopan i CBCT za postavljanje dijagnoze i kontrolu nakon obavljenog zahvata
 • interdisciplinarna suradnja sa stomatolozima iz drugih ordinacija/poliklinika
 • brži oporavak pacijenta
 • stručnost i kvaliteta obavljenih zahvata
 • sve na jednom mjestu: RTG odjel, dvije operacijske sale, osiguran smještaj za oporavak pacijenata koji nisu iz Zagreba
 • bezbolni zahvati

Tko je kandidat za oralnokirurški zahvat?

 • pacijent koji treba izvaditi zub ili zaostali korijen zuba
 • pacijent koji ima problematični umnjak (osmica) – treba ga izvaditi specijalist oralne kirurgije
 • pacijent koji ima cistu
 • pacijent koji ima impaktirani zub i treba ga ortodontski izvlačiti
 • pacijent koji nema dovoljno kosti i treba je nadoknaditi transplantatom kosti ili umjetnom kosti
 • pacijent koji treba podignuti spušteni sinus radi ugradnje implantata
 • pacijent koji ima kroničnu upalu oko vrha korijena zuba
oralnokirurški zahvat
tko je kandidat za oralnokirurški zahvat
što nas izdvaja
shiratori
Dr. Kiyoto Shiratori (Japan)

Što nas izdvaja od drugih?

Izdvajaju nas: 44 godine iskustva u svim vrstama oralnokirurških zahvata, kontinuirana edukacija iz područja oralne kirurgije, upotreba napredne tehnologije koja nam olakšava rad, ubrzava cijeljenje i oporavak pacijenata te kompletna dijagnostika za sve zahvate u kirurgiji

Piezosurgery i Bio-PRF uređaje koristimo u svakodnevnoj praksi. Zahvati All on 4/Pro Arch i Zygoma naše su najuže specijalnosti koje omogućavaju najtežim pacijentima da već sutradan nakon operacije imaju fiksne zube

Preuzimamo rizične i komplicirane slučajeve. Takvim pacijentima koji su izgubili nadu vraćamo kvalitetu života. To je naša misija i ono što nas ispunjava kao profesionalce jer svojim radom uspijevamo vratiti samopouzdanje i sigurnost svojim pacijentima.

Rekli su vam da nemate dovoljno kosti za ugradnju implantata? Mi imamo rješenje i za vaš slučaj.
Prepustite se u ruke renomiranom stručnjaku koji se u potpunosti posvećuje pacijentima, svjestan da
je riječ o najzahtjevnijim slučajevima u oralnoj kirurgiji.

Blog postovi: Oralna kirurgija

Digitalna tehnologija u zubotehničkim laboratorijima = alat za pojednostavljenje digitalne stomatologije

Digitalna tehnologija u zubotehničkim laboratorijima sve više postaje nezamjenjiv alat u izradi protetskog rada. Pod pojmom protetski rad podrazumijevamo:

zubne ljuskice
zubne krunice
zubne mostove.

Cjenik Oralne kirurgije

Vađenje zuba jednostavno / komplicirano
49-99€
kad se zub klima ili kad je pukao, boli a ne može se izliječiti, vađenje je brzo, bezbolno i kasnije nema komplikacija.
Vađenje osmica / alveotomija
190 €
Ako umnjak boli, kada raste u krivom položaju, ako se nakuplja hrana i uzrokuje učestale upale tada je potrebno izvaditi mudrosni zub i riješiti to zauvijek.
Podizanje maksilarnog sinusa - sinus lift
Od 399 €
Ukoliko nema dovoljno kosti za ugradnju implantata utoliko se kost nadoknađuje ``umjetnom kosti`` i tada je moguće osigurati statiku za opterećenje implantata i krunice-mosta.
Bone graft - transplantat kosti
599 €
U slučaju većeg nedostatka kosti, koristi se ``blok-transplantat`` da se poveća volumen kosti za ugradnju implantata.
Bone ring - transplantat kosti
599 €
Postavlja se oko ``vrata`` implantata gdje kost najčešće nedostaje i tehnikom ``koštanog prstena`` osigurava se volumen kosti za dugoročnu stabilnost, estetiku i funkciju ugrađenog implantata.
Socket shield u gornjoj fronti - visoka estetska zona
299 €
Radi se najčešće u gornjoj čeljusti kada je vestibularna ``prednja`` kost jako tanka, a treba se ugraditi implantat. To je specijalna tehnika tako da trećina korijena ostane s vestibularnom kosti i čuva volumen za estetiku ``visoke estetske zone - gore od trojke do trojke``.
Širenje koštanog grebena
149 €
Kada kost nije dovoljno široka za ugradnju implantata tada se ona širi pomoću ultrazvuka za kost i osigurava se potrebna širina za ugradnju implantata.
Vođena regeneracija kosti
Od 299 €
Kada nedostaje volumen kosti za ugradnju implantata tada se radi ``giuded bone regeneration``. Cijena zahvata ovisi o količini upotrijebljenog biomaterijala.
Imedijatna implantacija nakon vađenja zuba
Od 690 €
Najčešći zahvat u našoj praksi - prilikom vađenja zuba u ISTOM AKTU odmah ugrađujemo implantat, a često radimo i privremenu krunicu tako da pacijent izlazi iz ordinacije sa zubom.
Cistektomia
190 €
cista (šupljina ispunjena tekućinom koja ima ovojnicu) najčešće se nalazi na vrhu korijena i treba ju kirurški odstraniti pod kontrolom oka jer neće sama nestati, a s vremenom može samo polako rasti.
Apikotomia s retrogradnim punjenjem korijena
190 €
Kada je zub već liječen, a ima na vrhu korijena kroničnu upalu, tada se pristupi uklanjanju iste i resekciji vrha korijena da se sačuva zub i izbjegne vađenje.
PHD analiza tkiva
169 €
Surađujemo s bolnicom i šaljemo sve sumnjive promjene na PHD analizu kako bismo utvrdili dijagnozu uzorka tkiva.